domeniu.ro_

Este oficial: RoTLD va percepe din martie 2018 o taxa pentru domeniile .ro

Registrul Roman de domenii .ro informeaza ca la data de 1 martie 2018, se va efectua tranzitia catre sistemul de inregistrare si mentenanta anuala pentru domeniile .ro. Incepand cu data de 1 martie 2018, domeniile .ro se vor inregistra si reinnoi pe o perioada limitata de timp, intre minim 1 an si maxim 10 ani. Serviciul de mentenanta anuala se va putea achita incepand cu data de 1 martie 2018 prin partenerul RoTLD care administreaza domeniul. Detalii suplimentare, gasiti AICI.

Clientii se pot informa in detaliu despre schimbarile procedurale si actualizarile ce urmeaza a fi implementate din data de 1 martie 2018 accesand site-ul www.rotld.ro.
Data de expirare a domeniilor .ro se va calcula tinand cont de principiul conform caruia vechea taxa de inregistrare trebuie sa acopere minim 5 ani de mentenanta. Pentru verificarea datei de expirare a domeniului dumneavoastra, RoTLD pune la dispozitie o aplicatie de simulare a datei de expirare a domeniilor .ro ce poate fi accesata AICI.

Pentru alinierea la practicile europene, la respectarea bunelor practici si a recomandarilor ICANN, RoTLD va solicita in baza Regulilor de Inregistrare (Art. 20) si a Contractului de Inregistrare (Art. 4) disponibile pe site-ul www.rotld.ro, sa verificati si sa actualizati datele de contact cu ajutorul interfetei online de administrare a domeniilor disponibila pe site-ul www.rotld.ro in sectiunea “Administrare domenii -> On-Line” sau prin intermediul partenerului RoTLD (registrar) care va administreaza domeniul.

Taxa anuala, va fi in cuantum de 6 euro, fara TVA, pentru fiecare domeniu.

Practic, aproximativ jumatate din cele aproape 900.000 de domenii “.ro” existente astazi, au fost inregistrate pana la data de 1 iulie 2012 si, in consecinta, proprietarii acestora vor fi obligati sa achite o taxa de mentenanta. Estimarile arata insa ca doar 50% dintre detinatorii celor 450.000 de site-uri inregistrate pana la 1 iulie 2012 vor plati aceasta taxa cand vor fi notificati.

Scrie parerea ta